Επικοινωνήστε μαζί μας για χονδρική.

Γιατί di Morea

Oι λόγοι που θα επιλέξεις το diMorea

Η αγάπη για τη Γη μας

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής γεωργίας

Έπειτα από χρόνια ενασχόλησης με την παραγωγή ελαιολάδου, έχουμε μάθει να εκτιμούμε την αξία του βιολογικού. Με καλλιέργειες χωρίς χημικές ουσίες, φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα και σεβόμενοι την αειφορία, ακολουθούμε όλες τις πρακτικές ώστε να παράγουμε ένα εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Από τα δίχτυα που χρησιμοποιούμε για να μαζέψουμε τον καρπό, την δεξαμανή αζώτου που το αποθηκεύουμε, μέχρι το μπουκάλι που σας προσφέρουμε τον χυμό της ελιάς όλα είναι βιολογικά. Πιστοποιημένο από τη Biohellas, το di Morea είναι ιδανικό για όποιον επιθυμεί ποιότητα στο τραπέζι του.

Από ένα κτήμα & έδαφος

Ελαιόλαδο από μία ποικιλία και ένα κτήμα σημαίνει συνέπεια στα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες παραγωγής, σταθερή ποιότητα και μοναδική ταυτότητα. Για αυτό το λόγο φροντίζουμε και καλλιεργούμε το κτήμα μας, έτσι ώστε να είναι πάντα στην βέλτιστη κατάσταση. Το κτήμα αυτό βρίσκεται σε ημιορεινή περιοχή κοντά Κυπαρισσία, μια ανάσα μόλις από τους αρχαίους τάφους του Νέστορα. Είναι αρκετά κοντά στην θάλασσα και συνορεύει με ρέμα, στο οποίο ευδοκιμεί μεγάλη ποικιλία χλωρίδας. Πληθώρα αρωματικών φυτών και δέντρων όπως σχίνα, κουκουναριές και πολλά άλλα, συνθέτουν αυτό το όμορφο τοπίο. Το αεράκι από την θάλασσα, τα αρώματα από τα φυτά, το υψόμετρο και ο προσανατολισμός δημιουργούν ένα μοναδικό μικροκλίμα. Αυτή η τοποθεσία συμβάλλει σημανικά στο να αποκτήσει το di Morea την ιδιαίτερη γεύση και τα αρώματά του.

Μονοποικιλιακό, Κορωνέϊκη ποικιλία

Η ελληνική γη είναι πολύμορφη και παρότι υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες από τόπο σε τόπο, μία ξεχωρίζει όσον αφορά το ελαιόλαδο. Η Κορωνέικη, η οποία είναι από τις διασημότερες ποικιλίες ελαιοδέντρων παγκοσμίως, είναι η βασίλισσα όλων των ελληνικών ποικιλιών. Γένημα θρέμα της Μεσσηνιακής γης, πήρε το όνομά της από την Κορώνη, μια μικρή παραλιακή κωμόπολη της Μεσσηνίας. Την χαρακτηρίζει το πλούσιο φρουτώδες άρωμα και η ισορροπία μεταξύ πικρού και πικάντικου. Αυτό που κάνει όμως την Κορωνέικη ποικιλία τόσο σημαντική για το ελαιόλαδο είναι, μεταξύ άλλων, η αντοχή της στον χρόνο. Παράγει, δηλαδή, ελαιόλαδο, το οποίο διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά, το άρωμα και την γεύση του για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες ποικιλίες.

Χαμηλή οξύτητα, ψυχρή πίεση

Το di Morea έχει οξύτητα 0,2%, που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί και να καταναλωθεί ωμό. Για να πετύχουμε αυτό το επίπεδο οξύτητας φροντίζουμε να μην τραυματιστεί ή ταλαιπωρηθεί ο ελαιόκαρπος, δίνοντας μεγάλη σημασία στον τρόπο συγκομιδής και μεταφοράς του στο λιοτρίβι. Η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 27 βαθμούς -ψυχρής πίεσης- και ο χρόνος μάλαξης δεν ξεπερνά την μισή ώρα. Η μεταφορά του καρπού στο λιοτριβι γίνεται με μικρά κλουβάκια ώστε να αποφεύγεται η ανάπτυξη θερμοκρασιών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οξύτητα, τη γεύση ή τις πολυφαινόλες. Σας προτείνουμε για να επωφεληθείτε όλα τα οφέλη του βασιλιά της Ελληνικής κουζίνας και της Μεσσογειακής διατροφής και να το καταναλώνετε ωμό, στις σαλάτες, στα όσπρια, στο φρεσκοψημένο ψωμί με λίγη ρίγανη.

Πλούσιο σε πολυφαινόλες

Πολλές μελέτες έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται για τα ευαιργετικά αποτελέσματα του ελαιολάδου με υψηλές πολυφαινόλες.Έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική και αντιμικροβιακή δράση. Προστατεύει τα κύταρα από την γήρανση, είναι ασπίδα προστασίας για την καρδιά για πολλές μορφές καρκίνου και για την νόσο αλτσχάιμερ. Το di Morea έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό σε πολυφαινόλες, γεγονός που επιτρέπει να χαρακτηριστεί υγειοπροστατευτικό. Ένα τέτοιο ελαιόλαδο πρέπει να αποτελεί πυλώνα της διατροφής οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για την υγεία και την ευεξία του. Είναι γνωστό άλλωστε, πως η υγεία μας ξεκινάει από το πιάτο μας!

ΠΟΠ Καλαμάτας –Ελληνικό προϊόν

Η μεσσηνιακή γη διατηρεί παράδοση αιώνων στην καλλιέργεια ελαιοδέντρων και την παραγωγή ελαιολάδου. Οι ανασκαφές στα ανάκτορα του Νέστορα ανέδειξαν πολύτιμες πληροφορίες για το ρόλο της ελιάς στην περιοχή. Πολλά ευρήματα μαρτυρούν, ότι ο ελαιοκαρπός είχε μεγάλη επίδραση στους κατοίκους της περιόδου 14ου-13ου αιώνα π.Χ. Πέρα από διατροφικό στοιχείο, αποτελούσε βάση αρωμάτων και ηταν στοιχείο τέχνης. Σήμερα, το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας συμβολίζει ακριβώς αυτή την παράδοση. Η έκταση που περικλείεται από τον ποταμό Νέδα, τα Αρκαδικά όρη, τον Ταύγετο, το Μεσσηνιακό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος, είναι το αποκλειστικό γεωγραφικό περιβάλλον για την παραγωγή αυτού του προϊόντος. Ποιοτική προϋπόθεση του προϊόντος αποτελλεί η εξαιρετικά χαμηλή του οξύτητα (όριο <= 0.5%).

X