Επικοινωνήστε μαζί μας για χονδρική.

Ποιότητα

Χημική ανάλυση & μετρήσεις

Δίνουμε βάση στην ποιότητα

Η υψηλή ποιότητα του ελαιόλαδου di Morea είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς.

Τι πραγματικά σημαίνει όμως «υψηλή ποιότητα» σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα αντίστοιχα προϊόντα; Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη του ελαιόλαδου di Morea για την υγεία και τι σημαίνουν οι ετικέτες στο μπουκάλι;

 

Ας τα δούμε ένα-ένα.

 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – ΠΟΠ Καλαμάτας

Ως εξαιρετικό παρθένο, χαρακτηρίζεται ένα ελαιόλαδο όταν βγαίνει από το ελαιοτριβείο χωρίς να έχει υποστεί καμία επεξεργασία και όταν η οξύτητά του είναι χαμηλότερη από 0,8.

Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν τα ελαιόλαδα που χαρακτηρίζονται ως ΠΟΠ Καλαμάτας, των οποίων το όριο αξύτητας είναι πολύ χαμηλότερο (<0,5). Εκτός όμως από το κριτήριο της οξύτητας, που είναι και το πιο γνωστό, για να χαρακτηρισθεί ένα ελαιόλαδο ως ΠΟΠ Καλαμάτας θα πρέπει να πληροί και ορισμένες άλλες προδιαγραφές ποιότητας, όπως αναφέρονται στο μπουκάλι

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο di Morea έχει οξύτητα 0,2 γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα θρεπτικό και premium.

 

ΠΟΠ

Υψηλή Περιεκτικότητα σε Πολυφαινόλες & Υδροξυροτόλη – Υγειοπροστατευτικό

Το ελαιόλαδο di Morea έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και υδροξυροτόλη γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως υγειοπροσταυετικό. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012 (L 136/25.05.2012), ένα ελαιόλαδο μπορεί να φέρει την ένδειξη «Ισχυρισμός Υγείας», εάν έχει,

τουλάχιστον 250mg πολυφαινόλες ανά 1Kg ελαιολάδου και 5mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της (π.χ. σύμπλοκο ελαιοευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 g ελαιόλαδου.

Έχει αποδειχθεί πως η ημερήσια κατανάλωση 20g Υγειοπροστατευτικού Ελαιόλαδου έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία, καθώς συμβάλλει στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Βιολογικής Καλλιέργειας

Το di Morea είναι οικογενειακή υπόθεση. Είναι το λάδι που καταναλώνουμε εδώ και χρόνια εμείς και οι νεότερες γενιές της οικογένειας. Έχουμε λοιπόν επενδύσει σε μια βιολογική καλλιέργεια για το ελαιόλαδό μας, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα υγιεινό. Με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον και στη γη μας παράγουμε το di Morea, το οποίο περνάει ετήσιο έλεγχο για 194 διαφορετικά χημικά που μπορούν να υπάρχουν στο ελαιόλαδο από τις καλλιέργειες.

Γευστικό Προφίλ

Ποιότητα σημαίνει γεύση

Το βραβευμένο ελαιόλαδο di Morea διακρίνεται για την ισορροπημένη γεύση του. Χωρίς να είναι υπερβολικά έντονη ή ήπια, ισορροπεί το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο σε μία απόλυτη αρμονία. Διαθέτει ήπια γήινα αρώματα από ξηρούς καρπούς, βότανα, πράσινο αμύγδαλο και φρεσκοκομμένο γρασίδι.

Διακρίσεις

Βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς

vraveio-1
vraveio -2
X